Växlingar på Västerby

Hilding Mickelsson föddes 1919, för hundra år sedan, och dokumenterade fram till sin död livet, naturen och människorna i hembygden.
Johanna Syrén är född 1980 och nu aktiv fotograf i Hildings landskap – södra Hälsingland.
Hälsinglands Museum i Hudiksvall har efter godkännande från Hilding Mickelsson-sällskapet gett tillgång till Hildings bildarkiv på runt 150 000 foton och Johanna Syrén har valt bland sina egna och Hildings bilder för att ge oss en tolkning av vår landsända, vilka vi är och kanske frågor om vart vi är på väg?
När vi ser ett urval av deras bilder tillsammans ser vi hur odlingslandskapet och arbetsmetoder förändrats under ett halvt sekel.

VÄXLINGAR är ett tvåårigt regionalt projekt producerat av Konstfrämjandet Gävleborg i samarbete med Region Gävleborg, ABF Västra Hälsingland, ABF Gästrikebygden, Konst och landskap, LOKOMOTIV och Hilding Mickelsson-sällskapet med bilder inlånade av Hälsinglands museum.

Utställningen och kringaktiviteter gästar under 2019 Järvsö, Rengsjö och Arbrå och under 2020 Edsbyn, Gysinge och Gammelstilla.
I projektet ingår en programverksamhet kopplad till utställningen där invånare och besökare får delta i skapande verksamhet och dialoger kring utställningens teman. Genom projektet vill Konstfrämjandet knyta samman föreningar och organisationer från fler fält i ett landsbygdsorienterat regionalt nätverk.